27 Aralık 2016 Salı

Kredi Kartı Borcu Taksitlendirme Yöntemleri

Kredi kartı borcu taksitlendirme yöntemleri, borçların ödenmesi, kapatılması konusunda kesin çözümler üreten finans şirketleri ve bankaların borç taksit incelemesi.

Kredi Kartı Borcu Taksitlendirme Yöntemleri
Kredi Kartı Borcu Taksitlendirme Yöntemleri
Öncelikle alış verişin hayatımıza vazgeçilmez bir tutku olduğunu hepimiz kabul etmekteyiz. Ülkemizde kurulmuş olan bir çok yerli yabancı bankalar bu alış verişlerin daha da artması için yaptıkları kredi kartı taksitlendirme kampanyaları ile bir çok insanın gözünü oldukça boyamaktadır. Bazıları ise gerçekten faydalı olabilecek derecede avantajlı kampanyalar düzenleyerek müşteri memnuniyeti sağlamaktadır. Aklımızın bile almayacağı kadar çok, ucu bucağı olmayan bu taksitlendirme sistemlerinin sonunun nereye varacağını kestirmek oldukça güçtür. Bu bankalardan bazılarının uyguladığı yüksek oranlı faizleri de göz önünde tutacak olursak, taksitlendirme sonrası yapılan alış veriş tutarlarının, gelen ekstrelerine baktığımızda hiç hoş karşılanacak bir durum ortaya çıkmamaktadır. Çünkü harcanan miktarların geri ödemesi oldukça pahalıya patlamakta, hatta kredi kartlarının kapanmasına neden olmaktadır. Bankaların kredi kartlarının kullanımı sonrası uyguladığı prosüdüre bir göz atacak olursak alış veriş kavramının sonrasında önümüze düşen ilk sayfa, TMB kara listelerindeki adınız olacaktır..

Kullanım sonrası kredi kartı borçlarını taksitlendirmek isteyenler detaylı firma veya finans şirketi incelemesi yapılmasını tavsiye ederiz.

Kredi kartı taksitlendirme istanbul ve dışında kalan tüm illerde tüm hızıyla devam etmekle birlikte, AKBANK, GARANTİ BANKASI, İŞ BANKASI, FİNANS BANK, HSBC, VAKIFBANK, ZİRAAT BANKASI, İNGBANK, YAPI KREDİ BANKASI Gibi kendini ispatlamış, türkiye bankacılık ve finans sektöründe oldukça üst düzey durumlara gelmiş bankaların her sene uyguladıkları kampanya veya yeni projeleri ile devam etmektedir. Fakat bu bankaların kendi müşterilerine uyguladığı sistem şu şekilde gelişmektedir. Kredi kartı borçlarını ödeyemeyen kredi kart kullanıcıları, bu bankaların yüksek faiz oranlarına mağdur kalınca borçlarını geciktirmekte, geciken borçların büyümesiyle kredi kartlarının borç bakiyesinin yükseldiğini gördükçe, kendi özel bankalarına başvurup ödemek istediklerinde karşılarına yapılandırma adı altında bir ödeme seçeneği sunulmaktadır. Bu seçeneğin kredi kartı borcu taksitlendirme yöntemleri arasında en tehlikeli olanı desek daha doğrudur. Çünkü yapılandırma uygulanan kredi kartlarının sonrasında ödenmediği taktirde uygulanan hapis cezaları gözardı edilmemelidir. Verilen süre ve süreç sonrasında ödenmeyen borçların bir çoğu yasal takibe girmiş, %85 lik bir oran ya hapis cezaları ile cezalandırılmış, ya da evlerine veya iş yerlerine konulan hacizlerle nasiplerini almışlardır.

Daha Kolay Kredi Kartı Borcu Taksitlendirme Seçenekleri Var mı?

Kredi Kartı Borcu Taksitlendirme
Kredi Kartı Borcu Taksitlendirme
Elbette bu konunun daha da derinlerine indikçe bu taksitlendirme yöntemlerinin daha da iyisini bulmak mümkün. Özellikle bankalar haricinde çalışan  ve sadece kredi kartı taksitlendirme yapan ( ACİL FİNANS  ) gibi finans şirketleri de mevcut. Bu şirketler yapılandırma yapmak yerine, kredi kartı borcunuzu kendi imkanları ile bankanıza ödeyerek kapatıyor, ve daha sonra çok düşük oranlar ile yeniden taksitlendirerek  bankanıza ödeme imkanı tanıyor. Tabi bu imkanların yanında erteleme kampanyaları da bulunuyor. Mesela taksitlendirme yaptığınız borcunuzu 12 ay'a kadar taksitlere böldürüp, borcunuzu 6 ay'a kadar erteleye biliyorsunuz. Yani borcunuzu 6 ay sonra ödemeye başlıyorsunuz. Sizce bu kendinizi toparlamak için yeterli bir süre değil mi? Bu taksit süreci içinde sizler hem Merkez bankasının kara listesinden kurtulmuş oluyorsunuz, hem de borcunuzu aklınız dinç bir şekilde bankanıza her ay yatırmış oluyorsunuz. Bu size verilen süre bizce gayet mantıklı diye düşünüyoruz..

Kredi kartı borcu taksitlendirme işlemini yapmak isteyen kredi kartı kullanıcılarına ayrıca önemli bir uyarıda bulunmak istiyoruz. Borcunuzu taksitlendirmeniz için kredi kartlarınızın kullanıma açık olması gerekiyor. Çünkü kullanıma açık olmayan kredi kartlarına işlem yapılmamaktadır. Avukatlık ve yasal takibe giren dosyalarınızı bu tür yöntemlere dahil olmamakla birlikte elinizi bu durumlara düşmeden çabuk tutmanızı tavsiye ederiz.


Kaynak: 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder